Η εταιρία  Γ. Μπαράκος & ΣΙΑ Ο.Ε. με διακριτικό τίτλο LQC, Linen Quality Care ιδρύθηκε το 1985. Παρέχει  υψηλού επιπέδου υπηρεσίες  καθαρισμού και απολύμανσης επαγγελματικού ιματισμού, καθώς επίσης αναλαμβάνει την κατασκευή και ενοικίαση του ιματισμού των  πελατών της σύμφωνα με τις ανάγκες και την αισθητική τους.

Η διακίνηση του ιματισμού, γίνεται από 9 ιδιόκτητα φορτηγά, όλων των μεγεθών, οι οδηγοί των οποίων παραδίδουν και παραλαμβάνουν τον ιματισμό πάνω από 300 επιχειρήσεων του χώρου μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, αίθουσες δεξιώσεων, κτήματα και caterings), των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, στολές εργασίας εταιρειών, βιομηχανιών και super markets, στην Αττική, την Εύβοια, και στην ευρύτερη Ανατολική Στερεά Ελλάδα. Ειδικά για την εξυπηρέτηση των πελατών μας στην Αθήνα και Πειραιά έχουμε δημιουργήσει κέντρο Διακίνησης στις Αχαρνές.

Στο ιδιόκτητο εργοστάσιό της, στην βιομηχανική περιοχή της Ριτσώνας, στην θέση Δημοσιά, στεγάζονται όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες, πιο σύγχρονες και αυτοματοποιημένες μονάδες του χώρου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Απασχολεί 25 εργαζόμενους σε μόνιμη βάση και άλλους 10-15, ανάλογα με τις εποχιακές ανάγκες της

Στο οικόπεδο συνολικής έκτασης 12.000τ.μ, λειτουργούν στο βιομηχανικό κτίριο, επιφάνειας  2000τ.μ, οι σύγχρονες γραμμές παραγωγής (σιδερωτήρια, στεγνωτήρια, πλυντήρια), τα γραφεία και βοηθητικοί χώροι (λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο, χώρος επεξεργασίας νερών). Οι εγκαταστάσεις μας έχουν ότι πιο σύγχρονο μηχανολογικό & ηλεκτρολογικό εξοπλισμό υπάρχει στην Ευρώπη (δίκτυα ατμού, νερών, αέρα, αποχετεύσεων, επεξεργασίας νερού και αποβλήτων). Έχουμε αυτοματοποιήσει πλήρως τις μηχανές παραγωγής  και υποδομής με δημιουργία ηλεκτρονικού δικτύου, με πλήρη έλεγχο όλων των παραγωγικών και βοηθητικών διαδικασιών του εργοστασίου. Η ημερήσια παραγωγή της σύγχρονης αυτής μονάδας, ανέρχεται σε 10-12 τόνους άπλυτου ιματισμού σε μία βάρδια.

Η κοπή και ραφή των υφασμάτων γίνεται από το εξειδικευμένο προσωπικό της στο εργαστήριο παραγωγής του ιματισμού.  Το εργαστήριο μας διαθέτει μία πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων, ποιοτήτων και χρωμάτων υφασμάτων. Έτσι, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα/ευκαιρία να επιλέξουν ό,τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες , τη διακόσμηση και την αισθητική του χώρου τους. Αναλαμβάνει την  έγκαιρη αντικατάσταση του φθαρμένου ιματισμού, την πρόβλεψη για επάρκεια των κατάλληλων ποσοτήτων ιματισμού για την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων που συνεργάζεται. Η έγκαιρη και σταθερή παράδοση του ιματισμού, είναι προβλήματα που δεν απασχολούν τους πελάτες της.

Η εταιρία από τον Σεπτέμβρη του 2007, έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO 9001: 2000. Επίσης από τον Μάιο του 2008 έχει πιστοποιηθεί και εφαρμόζει το Σύστημα Διαχείρισης Υγείας & Ασφάλειας κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ 1801/ OHSAS 18001.